Follow Us:

RSS

ΑΛΜΥΡΟ ΦΙΣΤΙΚΙ


ΤΟ ΑΛΜΥΡΟ ΦΙΣΤΙΚΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.



ALMIRO FISTIKI HAS MOVED TO A NEW DOMAIN.



ALMIROFISTIKI.GR!


Launching
comeback
launchpad

10 Αυγούστου 2011

Sebastian στην Κέρκυρα

Bρεθήκαμε τον Ιούλιο στην Κέρκυρα και επισκεπτόμενοι το όμορφο χωριό Άγιος Γόρδιος (στο κέντρο του νησιού, στην δυτική πλευρά) απολαύσαμε το μπάνιο μας στην όμορφη παραλία του. Αλλά το σημαντικότερο εύρημα στο χωριό αυτό ήταν η ταβέρνα που φάγαμε.
Μια όμορφη ταβέρνα, με το όνομα Sebastian (που αντιστοιχεί στο όνομα του ιδιοκτήτη) ακριβώς στο κέντρο του χωριού, πάνω στη στροφή που κάνει ο δρόμος όπως κατεβαίνει από το βουνό και στρίβει προς τη θάλασσα.
Η ταβέρνα είναι σε απόσταση 200 μ. από τη θάλασσα, που σημαίνει ότι κάποιος κάνει το μπάνιο του και μετά... πέφτει στη μάσα.
Και τι μάσα;
Αυτό είναι το highlight που μας οδήγησε στο να γράψουμε αυτό το κειμενάκι. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.
Η ταβέρνα είναι υπερυψωμένη από τον δρόμο, δηλαδή ήσυχη και διακριτική, δεν περνάνε μπροστά από το τραπέζι σου χίλιοι μύριοι λουόμενοι ενώ τρως. Είναι εξ’ ολοκλήρου σκεπασμένη από μια όμορφη κληματαριά. Είναι καθαρή, περιποιημένη, πολιτισμένη, φιλική. Ο ιδιοκτήτης και η γυναίκα του έχουν μεταφέρει το δικό τους touch και έχουν δώσει αυτό το αποτέλεσμα. Άνθρωποι νέοι, φιλικοί, εκλεπτυσμένοι, πολιτισμένοι, καθαροί, φιλόξενοι, μερακλήδες. Αυτό αντανακλά στο χώρο και στο περιβάλλον. Στην απλή κερκυραϊκή διακόσμηση, στα χρώματα, στις λεπτομέρειες που διακοσμούν λιτά και απέριττα το εστιατόριο. Και λέμε εστιατόριο γιατί ο όρος «ταβέρνα» ίσως αδικεί το κατάστημα.
Το φαγητό;
Ό,τι επιθυμείτε θα το βρείτε. Αλλά όχι μόνο. Υπάρχουν κλασικά φαγητά, ελληνικά και ευρωπαϊκά, αλλά διαφέρουν. Δεν είναι όπως τα έχουμε συνηθίσει. Τα περισσότερα έχουν ένα «κλικ» διαφορετικότητας. Είτε στον τρόπο μαγειρέματος, είτε στα υλικά, είτε στη φροντίδα, όλα είναι «ασυνήθιστα», διαφορετικά, καλύτερα. Ξεχωρίζουν είτε γιατί έχουν ένα μυστικό στη συνταγή τους (από το πιο κλασικό πιάτο έως το πιο παράξενο γλυκό) είτε επειδή είναι φτιαγμένα με φροντίδα – το μαγικό χέρι της έμπειρης μαγείρισας, η μυστική πινελιά, η ιδιαίτερη προσοχή. Με τον παραδοσιακό τρόπο μεν, αλλά με μια διαφορά-έκπληξη δε.
Οι μερίδες μεγάλες και χορταστικές.
Οι τιμές ευχάριστα χαμηλές.
Μα πάνω από όλα το χαμόγελο και η φιλοξενία των ιδιοκτητών θα σας κερδίσει.
 
Αν είστε στην Κέρκυρα ή σκοπεύετε να πάτε, και αν ο δρόμος σας είναι προς τα εκεί (αν όχι, φροντίστε να περάσετε) ο Sebastian και η σύζυγός του θα σας περιμένουν να σας υποδεχτούν και να σας προσφέρουν ένα αξέχαστο, πολιστιμένο, πρωτότυπο, γευστικότατο γεύμα.
Μπάνιο καλό και φαγητό υπέροχο... ε, θα ξαναπάτε σίγουρα!
 
Και αν σκοπός σας δεν είναι το φαγητό, αλλά και η διαμονή, ο Sebastian διαθέτει εξίσου ενδιαφέροντα, καθαρά, πολιτισμένα, οικονομικά δωμάτια και studio. Στον ίδιο όμορφο, ήσυχο, πολιτισμένο χώρο, θα βρείτε μεγάλα ή μικρότερα δωμάτια, εξοπλισμένα και λειτουργικά, ήσυχα, καθαρά και άνετα – με εξίσου λογικότατα οικονομικές τιμές - για να περάσετε οικογενειακά και χαλαρά – λίγες ή περισσότερες μέρες, αξέχαστα.
 

Ταβέρνα-Δωμάτια Sebastian
Φαγητό και Διαμονή
Φιλικό περιβάλλον και τιμές
Θα σας μείνει αξέχαστο
Στον Άγιο Γόρδιο στην Κέρκυρα
 
Taverna Sebastian
Agios Gordios, Sinarades
49084, Corfu
tel/fax: +(30) 26610 53256

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Αυθεντικόν...

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Almiro Fistiki. Από το Blogger.

ΠΛΑΚΟΛΟΓΙΟΝ

BLOGS

Αναφορά κατάχρησης

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η Σελίδα μας στο Facebook

Αχόρταγος

ΣΤΗ...ΤΥΧΗ!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ