Follow Us:

RSS

ΑΛΜΥΡΟ ΦΙΣΤΙΚΙ


ΤΟ ΑΛΜΥΡΟ ΦΙΣΤΙΚΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.



ALMIRO FISTIKI HAS MOVED TO A NEW DOMAIN.



ALMIROFISTIKI.GR!


Launching
comeback
launchpad

28 Αυγούστου 2016

χωρίς εξετάσεις στα Πανεπιστήμια

Αφού ΟΛΟ το καλοκαίρι το παιδεύαμε, κάθε μέρα βρίσκαμε και μία νέα ιδέα, κάναμε μία αναγγελία, ανακαλύπταμε μια ευφυή λύση, φέρναμε μία μικρή ή μεγαλύτερη αλλαγή ….
… τελικά ήρθε το τέλος του καλοκαιριού για να κατεβάσουμε ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΙΔΕΑ και να δώσουμε την μία και τελική λύση!!!!!!!!
Ή μήπως… ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ;;;
Υ.Γ.1 Και πόσο μακάκες πρέπει να αισθάνονται αυτοί που έφτυσαν αίμα, ίδρωσαν και κουράστηκαν για να περάσουν (και μάλιστα πρώτοι ή με υψηλή βαθμολογία) σήμερα, χτες, με το ισχύον σύστημα;;;
Υ.Γ.2 Και, ειλικρινά, πόσοι Έλληνες πιστεύουν, με το χέρι στην καρδιά, ότι (αν τελικά γίνει και ισχύσει) θα γίνει σωστά και θα είναι προς το καλύτερο;
Υ.Γ.3 Αυτό το «χωρίς εξετάσεις στα Πανεπιστήμια» το έχουμε ξαναζήσει εμείς οι παλιοί… Το 1977 (πολύ λίγοι θα το θυμούνται αυτό) όταν εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά οι εισαγωγικές εξετάσεις για το Λύκειο!!! Ναι, καλά ακούσατε, παραξενεύεστε γιατί δεν το προλάβατε ή δεν το θυμάστε οι περισσότεροι… Δίναμε ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ εξετάσεις (όπως οι μετέπειτα πανελλήνιες) ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ, γιατί μετά «θα μπαίναμε ελεύθερα στο Πανεπιστήμιο»!!! Έτσι ήταν το σχέδιο και η εξαγγελία! Γράψαμε λοιπόν από το Γυμνάσιο προς το Λύκειο-Πανεπιστήμιο. Και περάσαμε… όλοι! (άψογο σύστημα!😉 ). Την επόμενη χρονιά το σύστημα άλλαξε, και δημιουργήθηκαν οι γνωστές Πανελλήνιες τις οποίες υποστήκαμε επίσης. Ήταν οι πρώτες εξετάσεις από-Γυμνάσιο-σε-Λύκειο και ήταν και οι πρώτες Πανελλήνιες. Δύο φορές πειραματόζωα, και μάλιστα η «Class of 80», ΠΡΩΤΗ φορά πειραματόζωα! (ό,τι μαλακία πείραμα σκεφτόντουσαν τότε, στη δική μου γενιά/τάξη εφαρμοζόταν για πρώτη φορά…).
Σημείωση: είχαμε γράψει ΚΑΙ εξαγωγικές/απολυτήριες στο Γυμνάσιο (για να πάρουμε απολυτήριο Γυμνασίου!!!) ΠΡΙΝ γράψουμε ξανά εισαγωγικές για το Λύκειο!!!!!!!!. Δηλαδή, για να το κάνω πιο ξεκάθαρο: εμείς τα 15χρονα (κι όχι 18χρονα!) το 1977 δώσαμε ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ εξετάσεις μέσα στο καλοκαίρι: Μία για να ΒΓΟΥΜΕ από το Γυμνάσιο και μία για να ΜΠΟΥΜΕ στο Λύκειο (και συνεπώς «ελεύθερα» στο Πανεπιστήμιο στη συνέχεια). Όσοι είναι της «κλάσης του ’80» θα το θυμούνται, γιατί το έζησαν, και θα με συνδράμουν… (Για να το κάνω και πιο δραματικό, κάποιοι είχαμε δώσει και εξετάσεις για να ΜΠΟΥΜΕ στο Γυμνάσιο!!!)
Υ.Γ.4 Από το 1980 (και τις πρώτες Πανελλήνιες) πόσες φορές άλλαξαν τα πράγματα; Το «κλασσικό» και το «πρακτικό», το «Γενικό» και το «Τεχνικό», το «Θεωρητικό» και το «Θετικό»;;; Τα %$#^ του Καράμπελα και το &$&%$ της Χάϊδως!!! Μετά, οι κατευθύνσεις, οι δέσμες, οι συγκλίνουσες και αποκλίνουσες, οι κατηγορίες, οι ομάδες, του τράγου τα κέρατα!
Πόσες φορές άλλαξαν; Γιατί καθένας που έπαιρνε την καρέκλα έπρεπε σώνει και καλά να αλλάξει και κάτι; Για να μείνει στην Ιστορία; Σαν αναμορφωτής της Παιδείας μας; Γιατί όλοι κατέστρεφαν και δεν δημιουργούσαν; Γιατί 40 χρόνια μετά, διαπιστώνουμε ότι όλα ήταν και είναι λάθος; Γιατί όλοι κατέστρεφαν και δεν δημιουργούσαν!
Γιατί κάθε χρονιά (ή το πολύ κάθε δύο χρονιές) αλλάζουμε το σύστημα; Άρα ήταν λάθος το πριν. Και αφού το αλλάζουμε τώρα (επειδή ήταν λάθος το πριν δύο χρόνια) γιατί θα μας το αλλάξει ο επόμενος σε δύο χρόνια; Γιατί – απλά – ήταν λάθος ΚΑΙ η αλλαγή που κάνουμε σήμερα. Άρα, αφού θα μας το αλλάξει ο επόμενος, ας μη το αλλάξουμε σήμερα. Ή, μήπως, «αφού θα μας το αλλάξει ο επόμενος, ας το αλλάξουμε κι εμείς σήμερα»;;; (το τελευταίο σκεπτικό είναι και το πιο πικρό και άθλιο…).
Ε, άσ’ το το «τιμημένο» και μη το «τιμάς» άλλο πια! Αρκετοί πέρασαν και αρκετά το «τίμησαν» (ασέλγησαν πάνω του)! Αφού δεν φτιάχνει με τίποτα, αφού δεν ξέρεις να το φτιάξεις, άσ’ το έτσι όπως είναι. Γιατί… θα το «τιμήσεις» χειρότερα!!!!!!!
Κι έρχεσαι και κάνεις τον απολογισμό: Τι άλλαξε τα 40 τελευταία χρόνια; Τι βελτιώθηκε; Πόσο προοδεύσαμε; Πόσο καλύτερους επιστήμονες παραγάγαμε;;;;;;;

1414200

Gabriel Psarras

 




from WordPress http://ift.tt/2bJEfSM
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Αυθεντικόν...

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Almiro Fistiki. Από το Blogger.

ΠΛΑΚΟΛΟΓΙΟΝ

BLOGS

Αναφορά κατάχρησης

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η Σελίδα μας στο Facebook

Αχόρταγος

ΣΤΗ...ΤΥΧΗ!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ