Follow Us:

RSS

ΑΛΜΥΡΟ ΦΙΣΤΙΚΙ


ΤΟ ΑΛΜΥΡΟ ΦΙΣΤΙΚΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.



ALMIRO FISTIKI HAS MOVED TO A NEW DOMAIN.



ALMIROFISTIKI.GR!


Launching
comeback
launchpad

15 Μαρτίου 2015

Πακιστάν – Στοκχόλμη αεροπορικώς: 300 ευρώ... Γιατί, λοιπόν, έρχεσαι Ελλάδα με 10.000 ευρώ το κεφάλι;

Ας υποθέσουμε πως είσαι Αφγανός, Πακιστανός, Αφρικανός ή ότι άλλο θέλεις (που δεν θα ήθελες, αλλά «θυσιάσου» χάριν του κειμένου).

Ας πούμε ότι διαθέτεις κάμποσες χιλιάδες δολάρια (αδιάφορο αν πούλησες τη σπηλιά σου, τις κατσίκες σου, την αδερφή σου, ναρκωτικά, αν σκότωσες ή σου τά’ δωσε ο πλούσιος άραβας νονός σου) και λες:

«ρε συ δεν πάω στην πολιτισμένη Δύση να γλιτώσω τις διώξεις εδώ και να βρω και την τύχη μου; Απόλεμοι βουτυρομπεμπέδες είναι αυτοί οι άπιστοι εκεί στη Δύση, θα κάνω ότι γουστάρω...»

Εκεί επάνω που το συζητάς – γιατί δεν είσαι και τόσο μαλάκας, κάποιες κουβέντες θα κάνεις με κάποιους πιο «εγκεφαλικούς» της κενωνίας σου εκεί κάτω στο Africa ή εκεί μέσα στα βάθη της Σαμαρκάνδης – σου «εξηγεί» το «όνειρο» ο «αρχι» της φυλής σου, ότι δηλαδής,  «άλλο Δύση», «άλλο Βορράς» και (προς Θεού) «άλλο Νότος». Μπροστά απ’ όλα αυτά βεβαίως σου έχει βάλει και το «προσδιοριστικό Ευρω» (για να βεβαιωθεί ότι «κατανόησες» πως μιλάτε για το «Ευρώπη» και όχι για κάτι άλλο)...

Αφού το «εμπέδωσες» λοιπόν, κατέληξες πως ο ΑΝΣΚ σου (μάθε και καμιά στρατιωτική ορολογία φιλειρηνιστή μου αν δεν την γνωρίζεις, θα σου χρειαστεί «εκεί που πάμε» (θες δε θες, εσύ «οδηγείς» μην το ξεχνάς ούτε λεπτό), «Αντικειμενικός Σκοπός» σημαίνει) είναι ο «Πλούτος» και όχι η Φτώχεια». Τέτοια έχεις κι εκεί που είσαι. Γιατί να σπάσεις τα πόδια σου και πιθανόν τα «νώτα» σου για άλλη μια «φτώχεια»; Ε, δεν είσαι και τόσο ηλίθιος. Κι ας λένε οι «λευκοί».

Βάζεις λοιπόν στόχο τον πλούσιο Βορρά. Στο έδειξαν στο χάρτη, στο «τόνισαν» και το τονίζεις κι εσύ διαρκώς στον εαυτό σου για να «μην το ξεχάσεις». Δεν σ’ ενδιαφέρει ο «υπανάπτυκτος Ευρωπαϊκός Νότος». Ηλίθιος είσαι να πας στον φτωχό Νότο; Από φτώχεια σε φτώχεια θα πας;

Κόβεις λοιπόν Αζιμούθιο για ΒΟΡΡΑ....ΚΑΙ ΜΟΝΟ....

Φυσικά, αν έχουν δίκαιο οι «κακές γλώσσες» και τελείς «εκπαιδευμένος κι εν αποστολή», δεν το συζητάμε καθόλου, «ξέρεις πάρα πολύ καλά το τι σου γίνεται, που και γιατί πας»....υπερ το δέον καλά θα λέγαμε...

Αλλά είπαμε, αυτά τα λένε οι «κακές γλώσσες»....

Αφού είσαι ένας «καλοπροαίρετος μεταναστάκος» λοιπόν, τι σε εμποδίζει, με «τόσα λεφτά» στο πουγγί, να πας στην πρεσβεία πχ της Βρετανίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Σουηδίας ή όποια άλλη χώρα κάνεις κέφι (καλοντυμένος εννοείται) και να ζητήσεις «τουριστική βίζα»;

Ωπ! Τόσο απλό «απλέ Πολίτη» μου!

Δίδυμοι Πύργοι3

(Στρατολογικό – ουπς, συγγνώμη,
Διαφημιστικό ήθελα να πω - της Air Mutzahedin)

Πλένεσαι καλά καλά, βάζεις τα ρούχα σου σε μια πολιτισμένη δυτική βαλίτσα, παίρνεις το αεροπλάνο της γραμμής, απολαμβάνεις τις ευγενείς υπηρεσίες και χαμόγελα της όμορφης αεροσυνοδού, της λες κι ένα μεγαλόπρεπο ευχαριστώ (ευκαιρία να το «παίξεις και κάποιος» για πρώτη φορά στη ζωή σου) και ....αποβιβάζεσαι μια χαρά και χωρίς προβλήματα, άνετος, κεφάτος, καθαρός και προπάντων ασφαλής μέσα σε λίγες ώρες, στην «γη της επαγγελίας». Στην καρδιά της Στοκχόλμης! Και βρίσκεσαι κύριος, με 9.000 ευρώ στην τσέπη (πρόσεξε, το εισόδημα ενός ολόκληρου έτους για εκατομμύρια Ευρωπαίους), να περιφέρεσαι ανάμεσα σε χιλιάδες δίμετρες ξανθιές υπέροχες υποψήφιες σουηδέζες χανούμισές σου (βλέπεις, δεν έχεις σκοπό ν’ αφήσεις πίσω στο patrida και τις θρησκευτικές σου αντιλήψεις, όλα κι όλα).

Όλο κι όλο το κόστος, χμμμ 20 τα ρούχα + χμμ 20 το φαγητό + χμμ 100 ο ύπνος + χμμ + ....+ 300 το πολύ το εισιτήριο charter της τελευταίας στιγμής, χμμμ...άντε και 500 επιπλέον απρόβλεπτα....ωπ, νάτο, το πολύ 1.000 ευρώ το συνολικό κόστος του «μαγικού ταξιδιού».

Αφού λήξει η τουριστική βίζα παραμένεις εκεί ως λαθρομετανάστης.

Αυτό δεν ήθελες;

 

Απόσπασμα από κείμενο του Γιώργου Ανεστόπουλου.

ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ

Αυτό που λείπει στην Ελλάδα είναι ένας ισλανδικός λαός. Ο λαός που δεν φοβήθηκε.Έκλεισε την πόρτα στα μούτρα των τραπεζών, των δανειστών και τώρα της Ε.Ε

Ισλανδια-διαδηλωσεις

Αναδημοσίευση από την Ομάδα "Τοίχος"

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισλανδίας, Γκούναρ Σβέισον,  ανακοίνωσε χθες ότι η χώρα του αποσύρει την υποψηφιότητά της για ένταξή της ως μέλος-κράτος της Ε.Ε ρίχνοντας ηχηρό χαστούκι σε όσους θέλησαν μέσα από την καταστροφή του 2008 να κάνουν την Ισλανδία αποικία χρέους. 

Η κρίση ήταν πάντα παιχνίδι της Ε.Ε και του ΔΝΤ

Το χρέος της Ισλανδίας το 2008 είχε φθάσει στο 900% του ΑΕΠ της χώρας.  Ήταν η πρώτη χώρα που η κατάρρευση της αμερικανικής Lehman Brothers είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματός της (το ίδιο συνέβη σε Ισπανία, Κύπρο και Ιρλανδία που όμως αποφάσισαν υπέρ της εθνικής τους καταστροφής).

Εκείνη την εποχή είχε σπεύσει η Ε.Ε και το ΔΝΤ προσφέροντας απλόχερα δάνεια για να ξεχρεώσει ο λαός τα οικονομικά παιχνίδια των τραπεζών που έπαιζαν με τα οικονομο-πολιτικά λόμπι. Την ίδια περίοδο, το 2009,  η Ε.Ε προτρέπει την Ισλανδία να κάνει αίτηση για ένταξη ως μέλος-κράτος για να "σωθεί". Όμως τα πράγματα έγιναν όπως ήθελε ο λαός.

002

Το 2008 οι Τράπεζες πετούσαν έξω από τα σπίτια τους  Ισλανδούς με την βοήθεια της αστυνομίας

Το 2010 ο πρώτος  πρωθυπουργός που παρέλαβε μετά από εκλογές την διακυβέρνηση από τον Γκέιρ Χάαργκε (τσιράκι των τραπεζών, της Ε.Ε και του ΔΝΤ),  παρά τις απειλές ΔΝΤ και Ε.Ε να πάρει δάνειο για να ξεχρεώσει το πιστωτικό σύστημα που κατέρρευσε, προτίμησε να κάνει δημοψήφισμα. Το 93% των πολιτών αποφάσισε να μην πληρώσει τα χρέη των τραπεζών που είχαν φορτωθεί στο Κράτος μετά την εθνικοποίησή τους.

Η κυβέρνηση μετά τις πιέσεις των πολιτών το 2010 ξεκινά δικαστική έρευνα για όσους ευθύνονται για την κρίση μέσα στην χώρα. Αρχίζουν οι συλλήψεις υψηλών προσώπων και μεγαλοστελεχών τραπεζών. Η Interpol εκδίδει διαταγή αφού όλοι οι εμπλεκόμενοι τραπεζίτες είχαν εγκαταλείψει την χώρα.

Ο λαός έγραψε το νέο Σύνταγμα

Το 2011 ο λαός αποφασίζει να πάρει την ευθύνη για να βγει η χώρα από την πτώχευση, την πείνα και την ανέχεια. Εκλέγεται σώμα από πολίτες που έχουν την ευθύνη να συγγράψουν το νέο Σύνταγμα της χώρας. 522 πολίτες δήλωσαν συμμετοχή να πάρουν την ευθύνη και την τιμή να συμμετέχουν σε αυτό το πρώτο άκρως δημοκρατικό άλμα. Εκλέχτηκαν 25 πολίτες χωρίς καμία κομματική εξάρτηση και το "Σώμα" ξεκίνησε τις εργασίες αναγέννησης του Ισλανδικού κράτους.

Το Φεβρουάριο του 2011 (ενώ η ελληνική βουλή ψήφιζε Μνημόνια) το Σώμα Πολιτών της Ισλανδίας παρουσιάζει την πρώτη magna carta λαμβάνοντας υπόψιν τις αποφάσεις όλων των γενικών συνελεύσεων πολιτών που πραγματοποιούνται σε όλη την χώρα για το πως να ανασυντάξουν τις δυνάμεις της η χώρα.

Άλλη κυβέρνηση, ίδια γραμμή

Στις εκλογές του 2013 αλλάζει η κυβέρνηση και από την σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που έσωσε την χώρα από μόνιμη κατάσταση οικονομικής κατοχής, την σκυτάλη παίρνει το κεντροδεξιό κόμμα που όμως η γραμμή πολιτικής για την ανασύσταση της οικονομίας μένει η ίδια και μάλιστα είναι πιο σκληρή από την προηγούμενη. Κλείνει την πόρτα στα μούτρα της Ε.Ε τηρώντας τις προεκλογικές εξαγγελίες και συνεχίζει τις δίκες των υπευθύνων τραπεζιτών έξι χρόνια μετά την σχεδιασμένη οικονομική κρίση. 

Τον Νοέμβριο του 2014 η ισλανδική δικαιοσύνη στέλνει στην φυλακή να συναντήσει τους πέντε συναδέλφους του, που ήδη είχαν καταδικαστεί ( όλων των τραπεζών που έπαιξαν το παιχνίδι της "οικονομικής κρίσης"), ακόμα έναν τραπεζίτη.Ο διευθύνων σύμβουλος της Landbanski είναι στο κελί με την κατηγορία για χειραγώγηση της αγοράς η οποία έφερε τις καταστρεπτικές συνέπειες στην εθνική οικονομία.

Ισλανδία-Ελλάδα:1000-0

Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να μην συγκρίνουν την Ελλάδα με την Ισλανδία λέγοντας ότι ο πληθυσμός της δεύτερης είναι μικρός και ότι δεν έχει άλλο πόρο εκτός από την αλιεία. Αυτό όμως είναι ένα επιχείρημα που δείχνει τι θα μπορούσε να κάνουν οι Έλληνες για την οικονομία και την ανεξαρτησία τους. Εφόσον, ως χώρα, έχει τόσο πλούτο που αν τον είχε η Ισλανδία θα ήταν αυτή την στιγμή στην κορυφή των ισχυρών κρατών του κόσμου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκθέσεις των οίκων αξιολόγησης (που πριν 4 χρόνια έκαναν τα πάντα για να πιέσουν με υποβαθμίσεις την Ισλανδία αναγκάζοντάς την να χρεωθεί από Ε.Ε και ΔΝΤ) η Ισλανδία κατάφερε να τρέχει με 3% ανάπτυξη και με ανεργία μόλις 6%.

Όμως οι Ισλανδοί έκαναν ακόμη ένα θαύμα. Ενώ σε όλες τις χώρες που είναι σε οικονομική κρίση τα ποσοστά αυτοκτονιών ανεβαίνουν κατακόρυφα, στην Ισλανδία από το 2007 έως το 2010 τα ποσοστά δεν ανέβηκαν. Μπορεί η υγεία των πολιτών λόγω πίεσης των τραπεζών και κατασχετηρίων να εξασθένισε, αλλά δεν το έβαλαν ποτέ κάτω. Στην Ελλάδα τα στοιχεία είναι ακριβώς τα αντίθετα κι αυτό γιατί οι Έλληνες έχασαν την αυτοεκτίμησή τους, καταβλήθηκαν από τον καθοδηγούμενο από πολιτικούς φόβο πως χωρίς επόπτες, χωρίς δανειστές και ευρώ δεν έχουν καμία ελπίδα να σηκώσουν κεφάλι.

http://www.stontoixo.com/2015/03/blog-post_62.html

14 Μαρτίου 2015

Πως έβριζαν οι αρχαίοι!

Γιατί ναι, και οι Αρχαίοι Έλληνες έβριζαν. Και έβριζαν με ιδιαίτερη λεξιπλαστική ικανότητα.

ΑΒΡΟΒΑΤΗΣ: θηλυπρεπής άνδρας με γυναικείο βάδισμα [αβροβάτης = αβρός(τρυφερός) + βαίνω (προχωρώ, εισέρχομαι)

ΑΝΑΣΕΙΣΙΦΑΛΛΟΣ: φιλήδονη γυναίκα που πιάνει και κουνάει τον φαλλό [ανασεισίφαλλος = ανασείω + φαλλός]

ΒΔΕΩ: πέρδομαι [βδέω = βρωμάω]

ΓΛΩΤΤΟΔΕΨΕΩ: κάνω μαλάξεις με τη γλώσσα

ΓΟΓΓΥΛΗ: βυζί / στήθος [γογγύλη = ολοστρόγγυλη]

ΓΥΝΑΙΚΟΠΙΠΗΣ: μπανιστιρτζής [ γυναικοπίπης = γυναίκα + οπιπτεύω]

ΔΡΟΜΑΣ: πόρνη του δρόμου [δρομάς = δρόμος]

ΕΣΧΑΡΑ: γυναικείο αιδοίο [εσχάρα = από το ρήμα ίσχω (εμποδίζω)]

ΕΥΠΥΓΟΣ: γυναίκα με ωραία οπίσθια [εύπυγος = ευ + πυγή ]

ΚΑΣΣΩΡΙΣ: πόρνη [κασσωρίς = από το κάσις (αδελφός, εταίρος)]

ΜΥΖΟΥΡΙΣ: γυναίκα που βυζαίνει πέος [μύζουρις = μυζάω + ουρά (πέος)]

ΠΗΘΙΚΑΛΩΠΗΞ: άνθρωπος πανούργος [πιθηκαλώπηξ = πίθηκος = αλώπηξ]

ΠΟΣΘΩΝ: άνδρας με μεγάλο πέος [πόσθων = από το πόσθη(πέος)]

ΡΩΠΟΠΕΡΠΕΡΗΘΡΑΣ: άνδρας που εκστομίζει ακατάπαυστα χαζομάρες [ρωποπερπερήθρας = ρώπος(φτηνόπραγμα) + πέρπερος (φλυαρία)]

ΗΔΟΝΟΘΗΚΗ: το αιδοίο

ΚΥΝΤΕΡΟΣ: ο αναίσχυντος, ο κοπρίτης [> κύων]

ΚΙΝΟΥΡΗΣ αυτός που περπατά επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα [κίνουρης = κινέω + ουρά]

ΛΕΧΡΙΟΣ [ > λέχριος (λεχρίτης)]

ΛΥΔΙΑ: η πόρνη στην ρωμαϊκή εποχή, επειδή συνήθως ήταν από την ομώνυμη περιοχή της Μικρασίας οι πόρνες πολυτελείας.

ΛΟΧΜΗ: το τριχωτό αιδοίο [> λόχμη (θάμνος)]

ΣΠΟΔΗΡΙΛΑΥΡΑ: αυτός που τρώει κόπρανα [σποδή (καταβροχθίζω) + λαύρα (απόπατος)]

ΧΑΛΚΙΔΙΤΙΣ: η πολύ φτηνή πόρνη, αυτή που εκδίδεται για ένα χάλκινο νόμισμα.

Αμάρευμα: κατακάθι της κοινωνίας (ους. αμάρα=χαντάκι)

Βδέλυγμα: σίχαμα

Έκφαυλος: ατιμασμένος

Κόβαλος: παράσιτο

Κόπρειος: τιποτένιος

Μιάστωρ: μίασμα

Σκωραμίς: απατεώνας / καθίκι

Βέβαια υπάρχουν και τα παρακάτω που επιβιώνουν από γενιά σε γενιά ως λογοπαίγνια.

Κοινώς:

Μη μου τους όρχεις τάρατε

Όδευε εις συνουσίαν

Της επί χρήμασιν εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα

Έξω κίναιδε εκ της οικίας

Πηγή

13 Μαρτίου 2015

Aperitif

Έτσι ξεκινήσαν όλα

Hangover

Κωλόδρομος

Ζήλεια

7 Μαρτίου 2015

Σκύλος καρατέκα...

Ήταν μια φορά ένας που είχε εξοχικό σπίτι και πολλά προβλήματα με κλέφτες.
Έτσι λέει μια μέρα στη γυναίκα του:
- Γυναίκα θα πας να αγοράσεις τον καλύτερο σκύλο φύλακα. Δεν με νοιάζει το κόστος, να είναι μόνο ο καλύτερος…
Πάει λοιπόν αυτή στον καλύτερο εκπαιδευτή σκύλων:
- Θα ήθελα τον καλύτερο σκύλο-φύλακα που έχετε, πληρώνω όσο-όσο.
- Είστε σίγουρη;
- Ναι. Κανένα λυκόσκυλο, ντόμπερμαν…
- Αμα θέλετε το καλύτερο ακολουθήστε με.
Της δείχνει ένα κανίς μήκους ούτε μισού μέτρου.
- Μα… με δουλεύετε κύριε; Είναι δυνατόν να είναι αυτό το σκυλάκι ο καλύτερος φύλακας;
- Μα φυσικά κυρία μου αφού ξέρει και καράτε…
- Τι πράγμα;
- Να σας κάνω μια επίδειξη… Του λες το όνομα του αντικειμένου που θέλετε να επιτεθεί και μετά τι λέξη καράτε. Για παράδειγμα “ΠΟΡΤΑ ΚΑΡΑΤΕ”.
Ορμάει τότε ο σκύλος στην πόρτα και με μια κλωτσιά τη σχίζει στα δύο.
- Αμάν έχετε δίκιο, λέει η γυναίκα. Για να δοκιμάσω κι εγώ: “ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΡΑΤΕ”.
Ορμάει πάλι ο σκύλος και σχίζει στα δύο τη βιβλιοθήκη…
Παίρνει τότε η γυναίκα το σκύλο να τον δείξει στον άντρα της.
- Αγάπη μου, ορίστε ο σκύλος που μου είπες να αγοράσω.
- Μα καλά, τρελάθηκες εντελώς! Αυτό το κανισάκι πήρες για φύλακα; Μας δουλεύεις;
- Το ξέρω μα αυτός δεν είναι συνηθισμένος σκύλος: ξέρει καράτε!
- Τιιιιι; Σιγά μην ξέρει και καράτε… ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΡΑΤΕ ξέρει...

Ότι δεν σε σκοτώνει...


Το Αυθεντικόν...

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Almiro Fistiki. Από το Blogger.

ΠΛΑΚΟΛΟΓΙΟΝ

BLOGS

Αναφορά κατάχρησης

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η Σελίδα μας στο Facebook

Αχόρταγος

ΣΤΗ...ΤΥΧΗ!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ